Stamboomnaam:

Registratienummer:

 

Geboortedatum:

Eigenaar:

Fokker:

Kleur:

Dragende kleuren:

 

 

HD:

DNA CEA:

DNA TNS:

DNA IGS:

DNA SN:

ECVO ogentest:

DNA profiel:

 

Tanden:

Grote:

 

 

Aanlegtest:

Functioneel exterieur:

BAER test 03-04-2018

 

 

Agility Fever from Dutch Pepper

VDH/ZBrH BOC 21186

NHSB 2869302

25 januari 2012

Luc Smeets

Jessica Peperkamp-Versteilen

black and white

Tanpoints, bruin en misschien dilute

 

A

normaal via ouders

normaal

normaal

normaal

vrij 2013

ISAG 2006

 

P1 mist, schaargebit

44cm,

 

 

onvoldoende

goed

rechts : goed

links: slechthorend

Moeder van ons eerste nest.

Uit de fok gehaald omdat er 3 halfbroers/zussen zijn met epilepsie vanuit haar vader's kant van de stamboom.

"Wanneer iemand mij ooit zou vertellen dat je van iemand kan houden en haten tegelijk zou ik denken dat die persoon gek is... Totdat ik Yoni kreeg...

Alles begon na een paar bezoeken aan een nest puppies (ik vind hun vader geweldig: NOYTCB Mystic Fantom). Twee pups van dit nest kwamen in de buurt wonen, ik zag ze elke week en groeide op tot geweldige honden. De fokker van dit nest behield zelf een teef en wanneer zij puppies had, de fokker nam contact met mij op dat als ik wou ik een van de zwart wit teefjes kon krijgen. Op dat moment was ik eigenlijk opzoek naar een werklijn border collie, maar ik kon het niet weerstaan om een kleinkind van Fantom te nemen. Ik kende de stamboom erg goed net als een hoop gerelateerde agility honden. Dus op 25 januari 2012 werd ''Agility Fever From Dutch Pepper'' geboren.

 

Wanneer Yoni bij mij kwam wonen begon ik vol energie met basis puppy trucjes met de clicker methode. Ze was geïnteresseerd toen ze ontdekte dat ze voer kon krijgen, maar had altijd haar eigen gedachte en het gebeurde dus meer dan een keer dat Yoni besloot om maar te gaan slapen na 2 clicks. Ik heb nog nooit een hond gezien die in slaap viel tijdens clickertraining!!

Om een lang verhaal kort te maken: Na een jaar van hard werken aan onze connectie ze begon eindelijk voor mij te werken en ik besloot agility met haar te gaan doen. Ze werd een gekke, luidructige dame met nog steeds een eigen willetje. Heb je ooit een hond gezien die die probeerde onder de lat ( zelfs wanneer hij op maar 10cm lag ) door te gaan inplaats van te springen?? Nou Yoni deed dat. En het koste me 4 weken om haar te overtuigen dat ze moest springen.

 

Maar ik hou van Yoni haar sterke persoonlijkheid. Daardoor werd ze ook mijn once in a lifetime hond.

Ze wil de hele tijd knuffelen en volgt mij overal waar ik heen ga. Wij weten dan ook precies wanneer een van ons minder vrolijk en dan blijft ze de hele tijd bij mij.

 

Ik wist dat Yoni mij een paar geweldige pups zou geven en na alle testen heb ik besloten om een nest met haar te fokken. Het koste me ruim een jaar om een geschikte reu te vinden die in balans is met haar zwakheden. Uiteindelijk vind ik een reu in Nederland (niet ver van waar ik toen woonde). Ik kan jullie vertellen dat alle 3 de pups geweldig zijn!

Twee zijn een perfecte mix tussen moeder en vader. De andere doet mij vooral denken aan Yoni -na een jaar of hard werken lijkt ze sprekend op haar moeder. Alle drie zijn succesvol in agility, frisbee en/of schapendrijven.

 

Helaas zal het nooit meer een ander nest geven met Yoni. In haar stamboom zijn verschillende gevallen bekend van epilepsy en dat maakt het risico te groot.

Maar ik ben onwijs trots op haar puppy's en ben dankbaar dat Yoni daar was om mijn droom in vervulling te laten komen."

 

Luc

Copyright @ of Beyonic Eyes Border Collies All Rights Reserved