Stamboomnaam:

Registratienummer:

 

 

Geboortedatum

Eigenaar:

Fokker:

Kleur:

Dragende Kleuren:

(DNA test)

 

HD:

ED:

OCD (SD):

Röntgen rug:

DNA CEA:

DNA TNS:

DNA CL:

DNA MDR1:

DNA IGS:

DNA SN:

DNA MH:

DNA HUU:

DNA RS:

DNA DM:

DNA BCG: (gonio)

ECVO ogentest:

Glaucoom: bij oogarts

DNA profiel:

 

 

Tanden:

Testicles:

Grote:

Ice van de Weimeniershoeve

VDH/ZBrH BOC 21188

NHSB 2899264

LOSH 1058195

08 April 2009

Luc Smeets

Georgette van de Gucht

chocolate merle

Tanpoint, bruin en merle

geen drager van ee-red

 

B1

0/0

0/0

goed

normaal

normaal

normaal

+/+ (normaal)

normaal

normaal

normaal

normaal

normaal

normaal

drager

vrij '09, '10, '12, '13, '15, '16

vrij 2009, 2010, 2015

Progenus 104292

 

 

all tanden, schaargebid

beide oké

51cm, 17.3kg

Ice is beschikbaar als dekreu voor geschikte teven.

''Ice kwam in mijn leven toen hij 2,5 jaar oud was, Het was al vrij snel duidelijk dat Ice geen perfecte start had bij zijn eerste thuis. Hij was alleen gefocust op de bal, moeilijk om hem op andere gedachte te krijgen, ook lijkt het erop dat hij een paar slechte ervaringen met de riem heeft opgedaan. Hij raakte in paniek wanneer de riem strak kwam te staan of dat ik te onverwachts met de riem bewoog. Agility en obedience dat was spannend en ben hem daarom gaan trainen zoals ik zou doen met een pup van 8 weken.

Ice heeft nooit laten zien welke kwaliteiten hij eigenlijk in de hondensport had kunnen hebben, maar ik ben er zeker van dat hij een geweldige agility hond kon zijn ( of een andere sport ) als hij een andere start had gehad vanaf zijn 8 weken, en dat iemand hem het vertrouwen kon geven van een gelukkig gezin...

 

Ice is een stabiele reu die mooi in balans is in het dagelijks leven: niet bang voor auto's, kinderen, dieren, geluiden of wat dan ook en hij is gek op vrouwen (met mannen kan hij nog wel eens angstig reageren)

Toen ik begon met schapendrijven met hem, Zag ik een geweldige hond met een grote will to please. Hij kon daar zeer goed omgaan met de druk die het drijven met zich mee brengt en bleef gefocust aan het werk. Ik had op dat moment geen ervaring in schapendrijven en tijd daarom heb ik hem nooit volledig kunnen trainen en doet hij alleen maar instinct dingen.

 

Wanneer Ice een jaar bij mij woonde kregen we de eerste dekaanvragen binnen als dekreu -hij had al twee nesten gehad.

We hebben twee maal geprobeerd maar uiteindelijk bleek het niet te werken en ik wist dat Ice nog niet klaar was om als dekreu te functioneren. De navolgende jaren veranderde Ice in positieve zin en begon mij te vertrouwen. Hij liet mij zien dat hij een relaxte reu is, die graag in water speelt en geniet van lange wandelingen. Een reu die het nu geweldig vind om samen te werken: als het nu agility trainingen zijn voor het plezier of het leren van nieuwe trucjes of toch schapendrijven hij geeft zich in alles 100%

Ik gaf Ice een tweede kans wanneer ik nieuwe aanvragen als dekreu binnen kreeg, en deze keer alles viel op zijn plaats. Tegenwoordig weet ik dat Ice een dekreu is die alleen dekt op het juiste moment -ookal zegt een progesteron uitslag iets anders.

Nu is hij een succesvolle dekreu met geweldige kinderen over de hele wereld. Ik heb altijd gehoopt dat zijn nakomelingen zullen laten zien wat Ice eigenlijk is van binne, en JA!! Zo zijn er geweldige honden geboren die trucjes doen, goed in agility lopen of een andere sport. Ook laten een hele hoop nakomelingen van hem zien wat schapendrijven is. Allen hebben ook een geweldig karakter !

 

Ik denk dat Ice in mijn leven te nemen een van mijn beste dingen is die ik ooit gedaan heb!!!''

 

Luc

 

 

Copyright @ of Beyonic Eyes Border Collies All Rights Reserved