Stamboomnaam:

Registratienummer:

 

Geboortedatum:

Eigenaar:

medeeigenaar:

Fokker:

Kleur:

Dragende kleuren:

(DNA getest)

 

HD:

 

ED:

OCD: (onofficieel)

X-ray spine (onofficieel)

DNA CEA:

DNA TNS:

DNA CL:

DNA MDR1:

DNA IGS:

DNA SN:

DNA RS:

ECVO ogentest:

Glaucoom:

DNA profiel:

 

 

Tanden:

Testicles:

Grote:

Borders at Work Tim

NHSB 3027095

ISDS NL/341882

17 december 2015

Luc Smeets

Christina Potthoff

Wiet van Dongen

black and white (mottled)

drager van tanpoint,

geen drager van bruin of dilute

 

wegens trauma 1 heupkop verwijderd

niet getest

niet getest

niet getest

normaal

normaal

normaal

+/+ (normaal)

normaal

normaal

normaal

vrij 2017

vrij 2017

ISAG2006 H130456

 

 

all tanden, niet perfect

beide oké

53cm, 15.4kg

Hij heeft een kleine onderbeet een rede voor ons om hem niet in te zetten voor de fok.

** Update November 03, 2017 De onderbeet lijkt minder te zijn geworden en daarom zullen wij een afspraak maken bij een tandspecialist voordat we besluiten hem te gebruiken in de fok **

 

*** Udate Januari 18, 2018 We hebben contact gehad met een tandheelkundige specialist. Hij denkt dat het een grensgeval categorie 1 afwijking.is. Het is niet bewezen dat het erfelijk is. Hij heeft overlegd met andere specialisten en enkele van hen zijn van mening dat het een onderbeet is en anderen denken een afwijking in categorie 1. aangezien een onderbeet erfelijk is en een categorie 1 afwijking mogelijk erfelijk is, heb ik besloten om Caz niet als dekreu te gebruiken.***

 

 

'' Caz was eigenlijk niet gepland maar omdat ik beide ouders erg waardeer kon ik een pup niet weerstaan toen bleek dat er nog een paar reuen beschikbaar waren. Caz heeft de eerste 20 maanden bij een gastgezin gewoond en is op 21 Augustus 2017 bij mij komen wonen.

 

Hij heeft zich ontwikkeld zoals ik hoopte dat hij zou zijn. Zeer snel en een tikkeltje gek in agility maar super geconcentreerd bij het schapendrijven waar hij een super mooie natuurlijke balans heeft.

Het plan was om Caz verder te trainen in agility maar ik heb besloten om mij met hem te richten op het schapendrijven waar hij naar mijn mening veel potentie in heeft. Caz heeft heel veel ''eye'' waar hij tegenwoordig goed mee om weet te gaan. Wat typerend voor Caz is is dat hij de hele dag op de bank kan zitten en op het moment dat er actie is, pakt hij een speeltje, rent terug op de bank en bijt er lekker op los. Dit maakt hem een speciale hond tegenover mijn andere honden. Maar dit vind ik dan ook wel een erg leuke eigenschap van hem haha.''.

 

Caz onze pechvogel, hij is in Mei 2018 tegen een boom aangerend en heeft toen zijn heup uit de kom gehad waardoor ze hem hebben moeten opereren en een stuk van de heupkom hebben verwijderd. Helaas bleek al snel dat de heup nog een keer uit de kom is gegaan en hebben ze hem voor een tweede keer geopereerd maar deze keer hebben ze zijn gehele heupkom verwijderd. Dit is gebeurde allemaal terwijl hij op vakantie was bij Christina (heeft Kilay x Takobel pup) Caz en Christina hebben een hele speciale band en we hebben daarom ook besloten dat Caz voor zijn herstel bij Christina zou blijven. Echter is hun band zo sterk geworden dan dat we niet anders kunnen en Caz de rest van zijn leven bij Christina te laten. Dus vanaf 10-07-2018 zal Caz vooraltijd blijven wonen in Duitsland bij zijn vriendinnetje Lilly en kleine neef Ready.

Christina heel erg bedankt voor alles wat je voor hem gedaan hebt en gaat doen!!!

 

 

Copyright @ of Beyonic Eyes Border Collies All Rights Reserved