Ons fokbeleid is simpel, we willen gezonde honden fokken die een geweldig karakter hebben en een grote '' will to please''.

Voor ons is de border collie een veelzijdig talent die zowel geschikt is voor het schapendrijven als diverse hondensporten. Ook al zien wij onze honden graag werken bij de schapen, toch vinden we het ook belangrijk dat ze bruikbaar zijn voor andere takken van hondensport. In elk nest wat hier geboren wordt doen wij ons best om ze alle vaardigheden mee te geven om geweldige schapendrijvers te worden. Voor ons is een goed thuis waar de hond gewaardeerd word en opgroeid als een geweldige vrolijke hond belangrijker dan verschillende titels en kampioenen.


Fokken is niet altijd makkelijk aangezien elke fokker zijn eigen standaards en beleid heeft. Naar honden moet je objectief kijken om zo al  hun sterke en zwakke eigenschappen te leren kennen. Keuzes moeten gemaakt worden met zoveel mogelijke (actuele) kennis over lijnen en gezondheidsrisico's.

Daarom worden al onze honden die wij gebruiken om te fokken getest op alle aspecten van gezondheid wat in onze ogen belangrijk is. Zo zijn ze DNA getest voor TNS, CEA, IGS, MDR1, NCL, MH, HUU, DM, RS, BCG en SN. Wij staan altijd open voor nieuwe testen in de toekomst. Ook zijn onze honden getest op HD,ED, OCD (SD) en hun rug via röntgenfoto's, en krijgen ze hun ECVO oogonderzoek inclusief glaucoom. Onze kennel zal nooit opzettelijk twee dragers van een ziekte combineren. Vanaf heden fokken wij alleen met honden die HD A of B hebben en ED/ OCD (SD) vrij zijn.

( een dekreu van buitenaf kan hier eventueel van afwijken )

Onze pups zullen de eerste weken in ons huis doorbrengen, ze zijn onderdeel van onze familie en wij zullen veel zorg aan ze geven. Ze groeien op tussen onze honden en met alle dagelijkse geluiden van een huishouden. We starten met het geven van vers vlees rond een leeftijd van 3 weken en starten rond die tijd ook met het zindelijk maken van de pups. We streven erna om vrij vroeg hun balans en coördinatie te trainen. Iets wat voor ons zeer belangrijk is voor een border collie. Toekomstige pupkopers kunnen de pups bezoeken vanaf dat ze 2 weken oud zijn. (zolang hun moeder natuurlijk akkoord gaat). Wij doen dat omdat wij vinden dat de band tussen baas en hond groeit vanaf een jonge leeftijd.

Als de pups oud genoeg zijn om naar buiten te gaan, mogen ze de tuin ontdekken samen en alleen. Ze zullen ook andere honden en mensen ontmoeten deze weken en zullen ook voor het eerst een stukje met de auto mee rijden. De pups zullen een FCI/ISDS stamboom meekrijgen maar ook een DNA profile, Ze zullen ook een chip krijgen en zullen 3 maal ontwormt worden voordat ze het nest verlaten. Door de europeese wet is het mogelijk om de pup in onze kennel te behouden samen met hun moeder totdat ze 15 weken zijn en hun volledige enting hebben gehad.


Wij willen niet alleen maar puppen verkopen, maar om een nieuwe generatie goed gesocialiseerde border collies op de juiste weg te helpen. Daardoor doen wij er alles voor om onze welpen de beste start te geven in leven zover mogelijk, Na het verlaten van het nest gaat deze opdracht over op de nieuwe eigenaar.


Natuurlijk willen wij in contact blijven met alle puppy (en de pups van onze dekreuen) eigenaren en zullen altijd beschikbaar zijn voor hulp en advies indien gewenst. Voel je vrij om ons aan te schrijven mocht je meer willen weten! :)

Copyright @ of Beyonic Eyes Border Collies All Rights Reserved